Szabó Gábor

  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag
  • Csillag

Szabó Gábor

Az Őrség aranya - tökmagolajunk Hegyhátszentjakabon családi sajtoló üzemünkben készül. Kistermelőként a tökmag elültetésétől a sajtolásig végigkísérjük az olaj útját, hogy ízletes és egészséges étel kerüljön asztalára.

 

Termékeink postai utánvéttel is megvásárolhatók!

Árusító hely
Őrimagyarósd 9933 , Ady Endre út 23.
Nyitvatartás
hétfő: 9:00-18:00 előre egyeztetett időpontban
kedd: 9:00-18:00 előre egyeztetett időpontban
szerda: 9:00-18:00 előre egyeztetett időpontban
csütörtök: 9:00-18:00 előre egyeztetett időpontban
péntek: 9:00-18:00 előre egyeztetett időpontban
szombat: 9:00-18:00 előre egyeztetett időpontban
vasárnap: 9:00-18:00 előre egyeztetett időpontban

Melegen sajtolt tökmagolaj 0.5 l

Szabó Gábor ( 9933 Őrimagyarósd, Ady Endre út )
4 200Ft / db

A tökmagból két sajtolási eljárással is lehet olajat kinyerni: hidegen és melegen sajtolással.

Melegen sajtoláskor a héj nélküli szárított magokat finomra daráljuk,majd dagasztógépbe tesszük ahol só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztjuk. Aztán pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog, és az olaj feltáródik. Végül a massza a présgépbe kerül, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik.

A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmagolaj.

Tökmagkrém

Szabó Gábor ( 9933 Őrimagyarósd, Ady Endre út )
2 500Ft / db

A natúr tökmagkrémünk is saját receptünk alapján készül.

Pirítósra kenve és salátákra ajánljuk.

A natúr tökmagkrémünk és a melegen sajtolt tökmagolajunk is az Őrségi Nemzeti Park védjegyes terméke.

Termékeink postai utánvéttel is megvásárolhatók!

Melegen sajtolt tökmagolaj 0,1 dl

Szabó Gábor ( 9933 Őrimagyarósd, Ady Endre út )
1 800Ft / db

A tökmagból két sajtolási eljárással is lehet olajat kinyerni: hidegen és melegen sajtolással.

Melegen sajtoláskor a héj nélküli szárított magokat finomra daráljuk,majd dagasztógépbe tesszük ahol só és forró víz hozzáadásával masszává dagasztjuk. Aztán pirítógépbe kerül, ahol a víz elpárolog, és az olaj feltáródik. Végül a massza a présgépbe kerül, legvégső lépésként pedig az ülepítés történik.

A melegen sajtolt tökmagolaj gazdagabb, karakteresebb ízvilágú, mint a hidegen sajtolással előállított tökmagolaj.